Doprava ČR od 2.000,-Kč ZDARMA pro Českou Poštu*
*Neplatí pro VO prodej a produkty 18+

Pistole HK USP cal.9mm Luger

Kód:
HK214506
Výrobce:
Heckler & Koch

Prodej skončil

  • Popis
  • Foto
  • Dotazy k produktu

Pistole HK USP .9mm Luger 

Heckler&Koch USP Heckler & Koch USP (Universal Selbstlade Pistole- univerzální samonabíjecí pistole) tvoří na českém trhu zajímavou alternativu ke tradičně oblíbeným pistolím Glock. USP byla vyvinuta špičkovou německou zbrojovkou Heckler&Koch na přelomu 80. a 90. let 20. století jako nová služební zbraň pro ozbrojené složky.

Původně se vyráběla pouze v ráži .40 S&W, později se dostaly do výroby i verze v rážích 9 mm Luger a .45 ACP. Cílem vývoje bylo poskytnout armádě a policii lehkou, přesnou, výkonnou a univerzální zbraň, dostupnou v mnoha velikostech a provedeních. V roce 1995 byl HK USP v ráži 9 mm Luger pod názvem P8 převzat do výzbroje Bundeswehru jako nová poboční krátká zbraň. Kompaktní verze HK USP byla v roce 1997 zavedena do výzbroje německé státní policie jako P10. Některé speciální verze USP (Expert, Elite, Match) byly ovšem přímo vyvinuty pro civilní trh, podobně jako byly vyvinuty naopak speciální verze pro použití v ozbrojených složkách (již zmíněná P8 a P10, USP Tactical, vybavená prodlouženou hlavní s možností nasazení tlumiče, USP 9 SD, USP 45 Compact Tactical a jiné). HK USP je samonabíjecí pistole s uzamčeným závěrem, pracující na principu krátkého zákluzu hlavně s využitím energie zpětného rázu. Uzamčení je realizováno zvětšeným kvadratickým pláštěm nábojové komory do výhozního okénka, k odemčení dochází nuceným poklesem hlavně, řízeným uzamykací kulisou pod nábojovou komorou (mírně modifikovaný systém Browning- Peterss).

Vlastnosti:

  • Vyztužený polymerový rám chrání proti korozi
  • Polygonální otvor zvýší rychlost, snadnější čištění a delší životnost zbraně
  • Univerzální montážní drážky k instalaci příslušenství
  • Všestranná páčka zásobníku
  • Patentovaný zámek

Konstrukční zvláštností je, že odemykání řídí ocelová kulisa, jež není součástí rámu, jako například u pistolí Glock, nýbrž tvoří samostatný díl, držený na svém místě v rámu osou záchytu závěru. Kulisa je spojena se sestavou vratné pružiny a nárazníku a při rozborce se vyjímá ze zbraně spolu se závěrem. Rám zbraně je vyroben z polymeru vyztuženého skelným vláknem. Rám je proveden za použití překvapivě malého množství materiálu, takže je tuhý a přesto velmi lehký. Vedení závěru na plastovém těle je provedeno ocelovými vložkami, vsazenými shora v rámu. Rukojeť má zdrsnění boků pískovým dezénem a pyramidovými výstupky na čele a hřbetu pro jistější úchop, lučík je kombatový se zdrsněním na čele.

Zbraň je celkově velmi robustní a odolná, přitom lehká, absolutně spolehlivá, přesná a tradičně velmi kvalitně zpracovaná. Díky provedení spoušťového mechanismu (DA/DAO s jištěným úderníkem) má HK USP pádovou bezpečnost na úrovni doby, díky čemuž ji lze bez obav nosit s nábojem v komoře (k nechtěnému výstřelu může dojít pouze v případě nehody, jež by měla za následek destrukci vedení úderníku). Díky tomu je zbraň bezpečná a přitom pohotová. Hlavně civilních provedení mají hexagonální vývrt, podobně jako u pistolí Glock (neplatí pro ranou civilní produkci a P8). Součástí vratného ústrojí je nárazník, redukující zpětný ráz a namáhání rámu zbraně při střelbě výkonným střelivem (nárazník je pružinový u full-size verzí a polymerový u kompaktů). Spoušťový a bicí mechanismus pracuje v režimu SA/DA, případně DAO podle provedení. Zbraň je v obou případech vybavena neskrytým kohoutem a automatickou blokovou pojistkou úderníku, odjišťovanou pohybem vzhůru. Zbraň může být vybavena manuální pojistkou nebo pákou vypouštění napnutého kohoutu, nejčastěji kombinací obojího (pohyb páky nahoru z vodorovné pozice zajišťuje, dolů vypouští kohout na pojistný ozub). Křidélko pojistky/ vypouštěcí páky může být levostranné, pravostranné, oboustranné, případně nemusí být instalováno (u verzí s DAO spoušťovým mechanismem). P8 mají otočené pozice pojistky (nahoru odjištěno, dolů zajištěno), při zajištění dochází k vypuštění kohoutu. Páka záchytu závěru je pouze levostranná. Každou zbraň je možno rychle, jednoduše a levně přestavět na jiný typ spoušťového mechanismu (přestavba je povolena pouze puškaři).

Mířidla jsou kovová, zvýrazněná třemi bílými body, na závěru jsou upevněna zasunutím do rybiny (umožňují stranovou rektifikaci poklepem). Zásobníky jsou dvouřadé s jednořadým vyústěním, vysokokapacitní, plastové s plechovými vložkami, vyztužujícími vývodky. P8 mají zásobníky poloprůhledné, civilní USP černé. Záchyt zásobníku je horní, typické „hecklerovské“ konstrukce. Páka umístěná v zadní úponě lučíku je oboustranná, funkční pohyb vykonává otočně dolů. Polymerový rám je černý, kovové díly jsou černěné na matovaném podkladě. Některé drobné díly jsou vyrobeny z korozivzdorné oceli a ponechány v barvě kovu.  

Prodej pouze držitelům příslušné skupiny ZP.Zbraně jsou určeny pouze k přímému prodeji v naší prodejně v Plzni, na základě webové nabídky si můžete zbraň za rezervovat a po dohodě v Plzni osobně vyzvednout.

Parametry:

  • Celková délka 194 mm
  • Celková výška 136 mm
  • Celková šířka 38 mm
  • Délka hlavně 108 mm
  • Záměrné 158 mm
  • Hmotnost: 715 g bez zásobníku a s prázdným zásobníkem 770 g
  • Kapacita zásobníku 15 nábojů
  • Spouštění systému DAO SA / DA
  • Odpor 20 N (SA) 51 N (DA)
  • Mířidla: pevná

Popis k výrobku: Heckler & Koch Pistole HK USP cal.9mm Luger

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Názory, otázky a odpovědi k Heckler & Koch - Pistole HK USP cal.9mm Luger

Ke zboží Pistole HK USP cal.9mm Luger nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište Váš příspěvek, otázku či recenzi.

SOUVISEJÍCÍ ZBOŽÍ
 
NEWSLETTER
 
+420 377 223 796
info@alfatactical.cz
   
0 ks / 0
+420 377 223 796                            info@alfatactical.cz
                      Otevřeno po - pá 9:00 - 12:00 a 12:45 - 17:30
CZK | EUR